В Україні 2014 року буде дорогий урожай через зростання цін на бензин. Про це кореспонденту Forum'у повідомив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Вводити нормування борошна з Аграрного фонду - це людям робити нічого. Так, дійсно ціни на зерно зростають. Новий урожай обійдеться Україні дорожче за попередній через зростання цін на бензин, це факт», - вважає Охріменко.

На його думку, найближчим часом хліб в Україні подорожчає.

«Але ніхто вже не звертає уваги на ціни на хліб. Навіть якщо Кабмін вчинить якісь дії щодо стабілізації ситуації на ринку хлібобулочних виробів, ціни все одно будуть рости. Зараз зерно дороге, а Аграрний фонд не буде покривати збитки. На практиці це закінчиться тим, що буде відносно дешевий соціальний хліб. Але він буде або виготовлятися з порушенням технологій (що часто робиться), або його не буде взагалі, лише розмови про нього», - прогнозує економіст.

Нагадаємо, постановою Кабміну №381 від 27.08.2014г. внесено зміни до Порядку постачання та використання борошна, виробленого із зерна Державного інтервенційного фонду. Тепер хлібопекарські підприємства мають право використовувати таке борошно лише для виготовлення хліба вагою понад 500 грамів.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом