Шляхом введення штрафу за прострочення або неповну оплату платежу за житлово-комунальні послуги уряд збирається наповнити бюджет з кишені народу. Таку думку висловила Forum'у керівник громадської організації «Інститут практичної політики» Богдана Бабич, коментуючи відповідну ініціативу Кабміну.

«Коли не вистачає грошей, то їх починають збирати у широких верств населення - тобто у нас з вами. Як бачите - наш найбагатший клас особливо не страждає», - зазначила Бабич.

При цьому активістка припускає, що це не останні подібні ініціативи уряду.

«Наповнюваність бюджету падає дуже сильно. Я думаю, це ще не останні «сюрпризи» від уряду. Вони шукатимуть інші варіанти. Я вважаю, що все це може вилитися в соціальне невдоволення», - підкреслила вона.

На думку громадського діяча, споживачам послуг ЖКГ необхідно встановлювати індивідуальне опалення.

«Якщо у людей буде можливість встановити індивідуальне опалення, то буде можливість платити за лічильниками, а це економія. Якщо цей уряд не дасть людям можливість зробити індивідуальне опалення, то питання - хто на цьому заробляє? Це буде ще один тест для влади на чесність», - зазначила Бабич.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України пропонує Верховній Раді встановити штраф для споживачів у разі несвоєчасної або неповної оплати житлово-комунальних послуг у розмірі 0,1% від суми простроченого платежу.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

306