Спроба скоротити кількість чиновників в Україні призведе тільки до збільшення їх кількості. Про це кореспонденту Forum'у повідомив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Попередні подібні ініціативи щодо скорочення чиновників в Україні призводили тільки до їх збільшення. Зміняться назви відділів, пройде перетасовування співробітників, ротація кадрів, тому реального скорочення немає», - сказав Охріменко.

Експерт зазначив, що необхідно змінювати модель управління, щоб домогтися справжнього скорочення держслужбовців.

«Єдина мета цього скорочення - це спроба замінити одних знайомих на інших. В Україні вже стільки цих скорочень було, тому, швидше за все, це буде зведення рахунків. Буде так: одного прибрав - кума свого на його місце поставив. Головна проблема в тому, що у цьому скороченні запропоновано використовувати радянський метод. Якщо хочуть зменшити штат, треба застосувати європейський метод. А фактично Мін'юст пропонує звільнити чиновників, але не міняти систему управління, яка у нас є радянською і припускає велику кількість співробітників. Кількість чиновників збільшиться, але зміняться прізвища і назви підрозділів», - вважає він.

Нагадаємо, що в Мін'юсті заявили про скорочення штату чиновників на 30-50%.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

86