Кошти на закриття дотаційних шахт не закладені в Держбюджеті-2014.

Про це в коментарі Forum'у повідомив член бюджетного комітету ВРУ, народний депутат від ВО «Батьківщина» Олександр Чорноволенко.

«Гроші в бюджеті 2014 року, наскільки мені відомо (на закриття дотаційних шахт - ред.), не закладені. Це мають бути спеціальні гроші, швидше за все, їх закладуть у бюджеті на 2015 рік», - сказав він.

Політик вважає, що дотаційні шахти варто закривати. «Їх експлуатація - це витрата зайвих грошей, краще ці кошти використовувати більш ефективно, зокрема зайняти тих, хто працював на шахтах в інших галузях, наприклад, будівництві доріг, відновленні шляхопроводів, будівництві метро або перевести їх на інші шахти, але все це занадто для воєнного часу. Спочатку потрібно війну закінчити, а потім будувати плани, хоча теоретично це можливо, адже весь світ так робив: і Німеччина, і Франція, і навіть Російська Федерація», - пояснив він.

Крім того, Чорноволенко згоден із думкою експертів, які наполягають, що шахти потрібно закривати, дотримуючись усіх технологічних правил, інакше це загрожує екологічною катастрофою. «Це підземні розробки, ґрунтові води, затоплення, відповідно потрібно все робити геологічно правильно. Це потребує наукових досліджень, інженерних розробок, механізму закриття, консервації», - пояснив він.

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

64