Аеропорти Харкова, Дніпропетровська і Запоріжжя були закриті у зв'язку з інформацією про те, що на території Донбасу, непідконтрольній Україні, розміщені ракетні комплекси «земля - повітря», які можуть нести загрозу для цивільних літаків в цих аеропортах.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомила начальник прес-служби Служби безпеки України Олена Гітлянська.

Це (рішення Державіаслужби закрити три аеропорти - Ред.) відбулося на підставі інформації, наданої одним з підрозділів Міністерства оборони, про те, що сьогодні існує велика небезпека для цивільних літаків на території зони АТО. Таким чином, було прийняте рішення здійснити попереджувальні заходи на підставі отриманої інформації», - сказала вона.

Зокрема, за її словами, була отримана інформація про те, що на територіях Донбасу, непідконтрольних Україні, розгортаються ракетні комплекси «земля - повітря», в тому числі «Бук».

При цьому вона підкреслила, що закриття повітряного простору в разі виникнення небезпеки є світовою практикою.

Крім того, Гітлянська нагадала, що аеропорти Харкова та Дніпропетровська вже відкриті. «Як тільки Україна буде впевнена, що Запорізькому аеропорту і літакам на його території нічого не загрожує, його роботу також буде відновлено», - резюмувала вона.

Як раніше повідомляв ForUm, державна авіаційна служба України заборонила польоти в аеропорти Харкова, Дніпропетровська і Запоріжжя з 00:00 13 грудня.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом