Українська платформа «Міжнародна асоціація підтримки України» звинуватила міністра охорони здоров'я України у розвалі системи на смертях учасників АТО. Про це йшлося сьогодні на прес-конференції, яку організувала громадська платформа.

Зокрема, учасники прес-конференції звинуватили Мусія в неадекватних державних діях.

«За час керівництва Мусія міністерством хворі на гемофілію діти залишилися без ліків, вакцин, необхідних для проведення планових щеплень, немає вже понад три місяці, хворі на діабет перебувають на межі виживання через брак інсуліну, учасники АТО помирають через відсутність ліків та обладнання», - повідомили громадські діячі.

Також учасники прес-конференції зазначили, що всіх цих проблем можна було уникнути за умови наявності у міністра Мусія державної позиції та бажання зробити реальні реформи в галузі: «Зараз ми бачимо тільки одне - Мусій цікавиться виключно тими питаннями, з яких можна отримати особисту вигоду, а все інше він відкладає на безрік і потихеньку формує свої корупційні схеми. Насправді йому байдужі ті солдати, які гинуть через те, що він не організував постачання ліків, через те, що він досі блокує постачання кардіомобіля в зону АТО; до тих дітей, які тліють без ліків, хворих на діабет і за великим рахунком до всіх українців. Наша позиція однозначна - продовження перебування Мусія на посаді - це повільне вбивство українського народу, і не треба ніякої війни, він швидко покінчить з українською нацією», повідомляє «Golos.ua».

Як уже повідомлялося, прем'єр-міністр Яценюк неодноразово доручав міністру охорони здоров'я організувати і провести тендерні закупівлі лікарських засобів, медичних імунологічних препаратів (вакцин), виробів медичного призначення.

Втім, за наявності необхідного бюджетного фінансування ці процедури не були проведені Міністерством, яке очолює Олег Мусій.

Уряд України вже звернувся в Генеральну прокуратуру України, дав доручення Міністерству внутрішніх справ та Національному агентству з питань держслужби України перевірити причини непроведення у визначені законом терміни відповідних тендерних закупівель.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

430
Теги