Призначення Віталія Кличка главою Київської міської державної адміністрації навряд чи буде позитивом для столиці.

Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, під час круглого столу висловив експерт корпорації «Гардарика» Костянтин Матвієнко.

«З призначенням Кличка главою КМДА він стає найбільш уповноваженою особою в країні. Тому що якщо проводити аналогії, то Кличко для міста Києва є президентом, прем'єр-міністром і спікером. Тобто більше концентрації повноважень неможливо собі уявити», - сказав він.

У той же час, за його словами, рівень повноважень Кличка становить велику небезпеку, як для киян, так і для нього самого.

«Ні для кого не секрет, що компетентність Кличка як політика, а особливо як муніципального менеджера, м'яко кажучи, викликає питання... Така концентрація повноважень означає і концентрацію відповідальності, і незабаром до нього виникне дуже багато питань щодо реалізації своїх повноважень», - зазначив експерт.

Разом із тим, політолог наголосив, що представлена вчора «Програма першочергових кроків Київського міського голови» уже свідчить про певну еклектику, непослідовність і суперечності в уявленнях Кличка про те, що потрібно робити з містом.

«Я, чесно кажучи, для Києва з таким призначенням нічого доброго не прогнозую», - резюмував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

691