Київська міська рада прийняла за основу проект рішення про надання будівлі кінотеатру «Жовтень» статусу пам'ятника архітектури місцевого значення. Про це повідомляє прес-служба мера Києва Віталія Кличка.

«Він (проект рішення. - Ред.) був прийнятий за основу і направлений на доопрацювання в профільну комісію», - йдеться в повідомленні.

Крім того, під час розгляду даного питання Кличко закликав депутатів Київради зробити свій внесок для консервації будівлі кінотеатру.

«Якщо кожен депутат дасть 2 тис. грн, ми вже будемо мати гроші на консервацію кінотеатру, яка зараз необхідна для початку відновлювальних робіт. Прошу не бути байдужими і взяти участь, щоб ми якомога швидше відновили кінотеатр», - закликав Кличко.

Він зазначив, що всі питання щодо «Жовтня» розглядаються публічно і прозоро і завдання столичної влади - як можна швидше відновити кінотеатр, щоб вже в наступному році кияни змогли його відвідувати.

«Ми робимо все прозоро, публічно. Прозорість - це запорука, щоб ніяких схем не було. Я неодноразово говорив, що ми зробимо все, щоб кінотеатр ні в якому разі не змінив власників і залишився у комунальній власності, щоб працював за профілем», - підкреслив київський міський голова.

Як раніше повідомляв ForUm, увечері 29 жовтня в кінотеатрі «Жовтень» сталася пожежа. Глядачі були евакуйовані, постраждалих немає, при цьому будівля отримала значні пошкодження.

За даним фактом міліція відкрила кримінальне провадження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

122