Зниження соціальних виплат молодим мамам в Україні з 1 липня призведе до зменшення народжуваності. Таку думку кореспонденту Forum'у висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Коли в Україні підвищили виплати на новонароджених, це стимулювало народжуваність. У нас все одно смертність вища, ніж народжуваність, але ці виплати призупинили вимирання нації. Їх зменшення тільки погіршить ситуацію», - сказав Охріменко.

За його словами, одна з головних проблем України - це небажання молодих сімей народжувати дітей через відсутність економічної стабільності. «І поки ми не зрозуміємо, що виплати на дітей треба не зменшувати, а збільшувати, ця проблема прогресуватиме. Треба стимулювати молоді сім'ї до дітородіння, інакше Україна вимре», - вважає експерт.

«У нас в Україні ось яка дурниця вийшла: з одного боку, ми підвищуємо тарифи на ЖКП, податки, але при цьому надмірно збільшуємо видатки на військовий блок. А значить весь позитивний ефект від скорочення соцвиплат перекриваються безглуздими витратами на військову годівницю. Люди там уже не знають, скільки вкрасти. Тобто ми за рахунок молодих мам дозволяємо розбагатіти генералам на рівному місці», - пояснює він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

336