Міністри закордонних справ України Павло Клімкін, ФРН Франк-Вальтер Штанмайєр, Франції Лоран Фабіус і РФ Сергій Лавров обговорили низку практичних та технічних кроків, спрямованих на якнайшвидшу реалізацію плану Президента України Петра Порошенка з мирного врегулювання ситуації в східних регіонах країни.

Як повідомили Forum'у в прес-службі МЗС, телефонна конференція міністрів відбулася на виконання домовленостей, які були досягнуті в ході телефонної розмови Президента України Петра Порошенка з Федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом та президентом РФ Володимиром Путіним.

«Змушені констатувати, що через 72 години після прийняття складного і надзвичайно відповідального рішення щодо одностороннього продовження режиму незастосування сили в рамках антитерористичної операції, спостерігаємо абсолютне невиконання незаконними збройними формуваннями навіть чотирьох умов. За це Україна продовжує платити життями своїх захисників, патріотів і цивільного населення, а також нечуваними стражданнями всіх жителів східних областей нашої держави», - наголошується в повідомленні зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, напередодні Президент України Петро Порошенко, Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і президент РФ Володимир Путін висловилися на користь швидкої організації третього раунду консультацій між представниками Києва та східних регіонів України.

Сторони домовились доручити міністрам закордонних справ чотирьох країн оперативно вступити в контакт для практичного опрацювання порушених у ході телефонної розмови питань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35