Апарату Київської міської державної адміністрації представлений новий глава КМДА Віталій Кличко, який відтепер офіційно займає посади Київського міського голови і глави Київської міськдержадміністрації.

Представив співробітникам КМДА нового голову глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін.

Він зачитав указ Президента і вручив Кличку посвідчення керівника міськадміністрації столиці.

У своїй промові Ложкін зазначив, що указ Президента про призначення Кличка главою КМДА є останнім кроком до відновлення єдності міської влади в Києві. Він підкреслив велику відповідальність, яка покладена на Кличка і на тих, хто працюватиме з ним. Це, зокрема, і створення прозорої відповідальної влади і реалізація реформ у столиці. Також він зазначив, що Київ має першим показати всій Україні системне оновлення. «Легко не буде. Але дорогу здолає той, хто йде», - сказав Ложкін.

Він побажав успіхів Кличку на посаді глави міськадміністрації.

У свою чергу, Кличко повідомив, що хоче насамперед підписати розпорядження про вступ на посаду глави КМДА. У присутності всіх посадових осіб міськадміністрації він підписав відповідний документ, повідомляє «УНІАН».

«І з цього моменту це вже офіційна відповідальність. І ця відповідальність лежить тепер на кожному з нас, для того, щоб зміни відбулися, щоб зміни почалися з Києва, для того, щоб жити по-новому. Це ключові принципи, з якими ми йшли, які підтримали кияни, і з яких ми повинні розпочати зміни в столиці», - сказав Кличко.

За його словами, перед владою міста і країни стоять проблеми, які не вирішувалися роками, і старими методами їх вирішити неможливо. Тому потрібні реформи і головне завдання, яке ставить перед собою столична влада, - в корені змінити ситуацію в Києві. Зокрема, зазначив він, йдеться про подолання корупції; повернення громаді незаконно відчужених об'єктів; налагодження системи, за якої бюджет повинен працювати на киян; залучення інвесторів для будівництва інфраструктури міста та будівництва об'єктів, які вкрай необхідні і потребують значних вкладень.

За словами Кличка, міська влада залучатиме досвід європейський і міжнародний.

Новопризначений глава КМДА також зробив акцент на тому, що під час проведення змін важливою буде підтримка Президента країни.

Потім Кличко закликав усіх присутніх у залі до роботи.

Нагадаємо, 25 червня Президент України Петро Порошенко призначив мера Києва Віталія Кличка главою Київської міської державної адміністрації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

117