Діяльність екс-глави НБУ Степана Кубіва можна оцінити за станом гривні та падіння рівня життя українців. Таку думку Forum'у висловив екс-губернатор Донецької області, колишній міністр ЖКГ, нардеп Анатолій Близнюк, коментуючи діяльність Кубіва на його посаді.

«Я не працював з Кубівим. Єдине, що можу сказати - виступаючи у ВР, він говорив не за аркушем, з підготовленою кимось інформацією, а без папірця, з розумінням справи. Тому, думаю, він зміг ознайомитися з ситуацією. Напевно, він щось зробив. Але багато питань. Наприклад, як рефінансували банки? Чому долар так зріс?» - заявив він.

За його словами, питання до діяльності Кубіва не можна розглядати, вириваючи з контексту. «Потрібно комплексно бачити: або він, як самостійний гравець, керівник НБУ, що діяв в інтересах держави, або ж у нього були інші завдання. Я цього напевно не знаю, але можу реально оцінювати ситуацію щодо стану національної валюти, зниження рівня життя людей, заморожування зарплат. Це означає, що нічого нормального для людей не зроблено в перші 100 днів і не буде зроблено в наступні 100 днів. І в цьому також велика біда», - акцентував політик.

Коментуючи інформацію, що Кубів нібито може очолити Львівську ОДА, де вже традиційно губернаторів приймають дуже жорстко, Близнюк зазначив, що успіх або провал залежатиме від кількох чинників, зокрема, справжніх цілей керівника і поведінки політичних партнерів.

«Коли людина не бачила столітнього дуба, а йому показали жолудь, хіба він може сказати, що з нього може вирости? Зверніть увагу, як поводяться депутати від ВО «Свобода», на динаміку їхніх показників, результати президентських виборів. Ще чекають вибори парламенту. А їм же треба десь заробляти електоральні очки. Тому з'являються різного роду заяви, спеціально нагнітається ситуація. У кожного регіону свій менталітет. У Львівщини він один, у Донбасу інший, але це не означає, що львів'яни не приймуть жодного губернатора. Якщо людей почують, а політичні діячі працюватимуть на область і на державу, все буде добре. А якщо губернатор прийде виконувати свої або партійні завдання - люди його не приймуть», - пояснив екс-губернатор Донецької області.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126