Пропонуємо Вам вибрані цитати українських політиків з 9 по 16 травня.

«Цей пропагандистський фарс не матиме ніяких юридичних наслідків, крім кримінальної відповідальності його організаторів», - в.о. Президента, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов про проведені референдуми в Донецькій та Луганській областях.

«Ключ до стабілізації ситуації на сході знаходиться не у Києві, а в Москві», - прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк про те, хто впливає на ситуацію в країні.

«Ми готові до діалогу, ми готові всіх почути, але не треба стріляти, грабувати, захоплювати людей, будівлі», - в.о. Президента України, глава парламенту Олександр Турчинов про те, що влада готова вести діалог з людьми на сході за умови незастосування зброї.

«Якби нам не заважала Росія з її прямими посилами на розвал України, ми б свої проблеми вирішили самі, дуже швидко», - перший президент України (1991-1994) Леонід Кравчук про втручання Росія у внутрішні справи України.

«Я думаю, що центральна влада сьогодні втратила нитки управління на сході... і місцева також», - донецький міський голова Олександр Лук'янченко про ситуацію на Донбасі.

«Я його не визнаю, але для мене це крик зі сходу, який свідчить про те, що у нас біда, що у нас проблема», - кандидат у президенти України, народний депутат Сергій Тігіпко про референдум, проведений на Донбасі.

«Якщо ви хочете, щоб я був тією грушею, на яку б ви вилили всю свою ненависть, то, будь ласка, я тут постою», - лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов про те, що готовий вислуховувати негатив від журналістів.

«Створюється враження, що нинішня Україна стала нагадувати Німеччину часів правління Гітлера», - усунутий від влади президент України Віктор Янукович про ситуацію в країні.

«Безумовно, залишилися ще в ПР люди, які заслуговують глибокої поваги, просто їхніх голосів не чути за загальним виттям шакалів», - нардеп Віктор Янукович-молодший про ситуацію в Партії регіонів.

«Труни роз'їжджаються з місць подій в різні куточки нашої батьківщини. Хто б як не намагався виправдати свавілля, що діється, втручанням інших держав, ясно одне: українець вбиває українця», - нардеп Володимир Олійник про протистояння в Україні.

«Ніхто не дасть відірвати Донбас. І кримський сценарій, який був реалізований, в тому числі і через розгубленість влади, в Донецьку не повториться ніколи. Ми з вами також підемо туди і захищатимемо Донбас», - нардеп від фракції Партії регіонів Ганна Герман про неможливість кримського сценарію на Донбасі.

«Не можна давати людям отруйну російську пропаганду, тому що це створює велику проблему», - кандидат у президенти Петро Порошенко про необхідність забезпечити максимальний захист трансляції українських телеканалів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

354