Під час бою на пункті пропуску «Довжанський» Луганської області озброєні громадяни відбили «народного губернатора» самопроголошеної ЛНР Валерія Болотова, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

За даними відомства, сьогодні вранці у пункт пропуску прибув автомобіль BMW з трьома чоловіками, які прямували в Україну.

«Один із них виявився громадянином України Болотовим, щодо якого прикордонники мали доручення Управління СБУ в Луганській області про затримання. Тому його відразу взяли під варту і помістили в окреме приміщення. За цим фактом прикордонники повідомили всі взаємодіючі органи», - йдеться в повідомленні.

Оскільки в зв'язку з цим була ймовірність нападу на пункт пропуску, особовий склад був піднятий по команді «До бою». Прикордонники вивели з пункту пропуску всіх пасажирів, припинили всі процедури оформлення, про що поінформували російську сторону, і зайняли оборону.

«Близько 7:00 на пункт пропуску з території України прибуло 200 озброєних осіб з груповою зброєю. Вони розмістилися навколо пункту пропуску і зажадали звільнення Болотова», - повідомили у відомстві.

З метою затягування часу для прибуття вертольотів, які мали забрати затриманого, прикордонники почали вести переговори із озброєними чоловіками про недопущення кровопролиття та вчинення неправомірних дій.

Проте о 7:50 ними була спровокована ситуація і почалася стрілянина. Нападники пішли на штурм пункту пропуску, застосовуючи при цьому все наявне озброєння і гранати. Під час бою нападники змогли відбити громадянина Болотова.

Як повідомляв ForUm, помічник голови Державної прикордонної служби України Сергій Астахов заявив, що самопроголошений «народний губернатор» ЛНР Валерій Болотов офіційно виїхав у вівторок, 14 травня, в Російську Федерацію.

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов вимагає від Генпрокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки та Державної прикордонної служби офіційно пояснити факт виїзду Болотова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

524