Програма кредитування економіки України, схвалена Радою директорів Міжнародного валютного фонду, дозволяє уряду України виконувати свої боргові зобов'язання, в тому числі розраховуватися з російським монополістом «Газпромом» за спожитий газ. Про це у ході брифінгу в Києві заявив глава представництва Фонду Жером Ваше.

«Програма сформована таким чином, що вона дозволяє уряду виконувати свої зобов'язання, в тому числі щодо газу», - сказав він, повідомляє «УНІАН».

Як раніше повідомляв ForUm, НАК «Нафтогаз України» придбає у Національного банку України (НБУ) $2,16 млрд і до кінця травня погасить прострочений борг за постачання природного газу, накопичений перед російським ВАТ «Газпром» станом на кінець березня поточного року, що передбачено кредитною програмою stand by України і Міжнародного валютного фонду.

Міжнародний валютний фонд перерахував Україні перший транш кредиту в обсязі 3,19 млрд дол. у рамках виконання раніше схваленої дворічної програми співпраці.

Виконавча рада МВФ схвалила дворічну програму «стенд-бай» для України в обсязі 17,01 млрд дол. США (800% квоти) з негайним наданням 3,19 млрд дол. у межах виключної компетенції Фонду, при цьому наступні виплати залежатимуть від даних оглядів за критеріями ефективності.

Україна до 2014 року зможе отримати від Міжнародного валютного фонду 7,441 млрд дол. у рамках кредитної програми «стенд-бай», схваленої керівництвом Фонду 30 квітня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250