Колишній перший віце-прем'єр-міністр України, екс в.о. прем'єр-міністра Сергій Арбузов розчарований тим, що Служба безпеки України з усіма її ресурсами та можливостями через п'ять днів з моменту одеської трагедії ні на крок не просунулася в питанні розслідування події.

«До таких висновків можна дійти, якщо проаналізувати зроблені главою відомства Валентином Наливайченком заяви: замість реальних результатів вивчення подій, глава СБУ представив громадськості чергову брехня про нібито успішно проведену роботу з викриття примарного конвертаційного центру, який фінансував заворушення і підконтрольний, звичайно ж, представникам попередньої влади», - сказав він.

Арбузов акцентував, що нинішнє керівництво силових органів зосередилася на так званому «полюванні на відьом» і перекладанні власної відповідальності на інших людей, замість того щоб виконувати свої безпосередні функції (в тому числі які полягали і в недопущенні одеської трагедії).

«У цьому процесі вони не зважають ні на якісь моральні принципи, ні на букву закону, яка не дозволяє безпідставно звинувачувати громадян у будь-якому правопорушенні, завдаючи шкоди їхній репутації, честі та гідності. Вважаю, що брехливі заяви пана Наливайченка щодо моєї причетності до подій в Одесі можуть надалі носити систематичний характер, оскільки крім цих фантазій главі відомства більше нічого пред'явити громадськості, яка справедливо вимагає від СБУ результатів розслідування», - зазначив він і наголосив, що юристи ведуть ретельний облік таких заяв, і «главі відомства доведеться не просто принести свої вибачення, а й відповісти за брехню за всією суворістю закону».

Між тим, Арбузов закликав світову громадськість не залишати розслідування одеської трагедії виключно в зоні відповідальності Служби безпеки України.

«Політичні та громадські діячі країн-світових лідерів зобов'язані наполягти на тому, щоб українська влада провела повноцінний і кваліфікований розгляд, покаравши при цьому усіх винних у втрачених людських життях. Інакше ми ніколи не дізнаємося правду, а Україна й надалі котитиметься в прірву», - резюмував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217