Україна наближається до фактичного банкрутства, заявив експерт з економічної політики Віталій Кулик в ексклюзивному коментарі Forum'у.

За словами аналітика, про це вже починають заявляти зарубіжні офіційні особи: подібну заяву днями зробив глава МЗС Швеції Карл Більдт. «Щоправда, поки що ці слова прозвучали у заспокійливому контексті - мовляв, не все втрачено, і юридично цього статусу можна уникнути. Але тривожний сам прецедент постановки питання на офіційному рівні. Що ж буде далі?», - зазначив він.

І додав, що подібне стало логічним наслідком економічної політики нового уряду, яку важко назвати чіткою та послідовною. «Мало того, що економічна програма Кабміну означає секвестр соціальних програм, так вона ще й непослідовна сама в собі. Програми розвитку закриваються за одночасного завищення військових витрат, податки посилюються за обіцянок їх знизити тощо», - уточнив фахівець.

При цьому Захід продовжує обіцяти допомогу, але не надає її. «Так, відомо, що бюрократичні процедури і в ЄС, і МВФ досить громіздкі та важкі. Але в Україні вже дійсно критична ситуація, і якщо Захід хоче зберегти позиції в нашій країні та її симпатії, то йому треба поквапитися. В іншому разі під питанням опиниться і нинішня влада, і все життя нашої держави», - акцентував він.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133