Нині досить непростий момент для Асоціації з Україною, заявив Forum'у член комітету Європарламенту з економічних та фінансових справ Маріно Балдіні на економічному форумі в м. Дюссельдорф (Німеччина).

За словами експерта, у світовій економіці зберігаються істотні ризики, які позначаються на обох сторонах договору. «Насамперед це слабкий інвестиційний попит, що стримує підйом металургії, машинобудування, будівництва», - зазначив він.

І додав, що у 2013 р. в глобальній економіці сформувалися негативні очікування, пов'язані зі згортанням програми кількісного пом'якшення в США. «На початку нинішнього року це призвело до активного відтоку капіталу з ринків і швидкої девальвації відразу кількох важливих валют - російського рубля, турецької ліри та ін. Для ЄС це знову означає звуження ринків збуту та уповільнення посткризового відновлення, а значить, він не зможе підтримувати Україну бажаною мірою», - уточнив економіст.

Він продовжив, що у 2013 р. в світі сформувалася тенденція охолодження провідних економік, що розвиваються. «Тепер вона посилюється відтоком капіталу, і за невдалого розвитку подій все може вилитися в нову хвилю глобальної економічної кризи. Можна сказати, що Києву дістався не дуже хороший момент для кардинальних політичних та економічних змін», - резюмував євродепутат.

Нагадаємо, 21 березня у Брюсселі підписано політичну частину Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

352