Народний депутат від ВО «Свобода» Олександр Мирний готовий підтримати законопроект про амністію учасників акцій протесту на південному сході України, якщо він буде поданий у парламент. Про це він повідомив у коментарі кореспонденту Forum'у.

«Я ще не бачив такої законоініціативи, але готовий її підтримати», - заявив він.

Також, на думку Мирного, владі України необхідно діяти, щоб уникнути втрати цих територій. «Необхідно діяти і жорстко придушувати ознаки та прояви сепаратизму й місцеве населення це абсолютно підтримує. І зараз, я так розумію, що влада нарешті усвідомила, що треба робити і ситуація починає заспокоюватися», - додав він.

Крім того, за словами депутата, уникнути кровопролиття в регіоні можна, «якщо не дати поширитися заразі, блокувати її й чекати, поки вони самі здадуться, а вони здадуться».

Мирний також додав, що правоохоронці також зобов'язані вилучити зброю, захоплене у двох відділеннях СБУ.

Він також вважає, що люди, які забарикадувалися в двох адмінбудівлях зі зброєю, не прориватимуться силою і не стрілятимуть, оскільки «це буде самогубство, адже люди, які вийшли з агресивними намірами і зробили хоч один постріл, вони будуть ліквідовані».

«Свободівець» також додав, що у його політичної сили, як і у багатьох в Україні, виникає питання: де міліція і чому вона не діє в цих регіонах?

За його словами, «Свобода» вимагатиме кадрових рішень в МВС.


Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162