Економічне зростання в Україні можливе лише наступного року. Про це, як передає кореспондент Forum'у, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів України заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що Міністерство фінансів України підготувало низку законодавчих ініціатив про зміни податкової системи. Однак не всі вони, на його думку, будуть сприйняті позитивно.

«Але ми всі повинні усвідомити, що зараз ситуація така, що необхідно стабілізувати економіку. Отримати серйозну економічну і фінансову підтримку від МВФ та наших партнерів. І ця стабілізація економіки дасть можливість вийти нам на економічне зростання. Я сподіваюся, що стабілізаційний період триватиме протягом цього року, а економічне зростання, яке базуватиметься на показниках 2014, відбуватиметься наступного року», - сказав він, додавши, що зараз головне - «не впасти».

«І ми робимо все, щоб утримати економічну ситуацію», - резюмував він.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр фінансів України Олександр Шлапак заявив, що макроекономічні умови, які склалися, не дозволяють розраховувати на зростання ВВП в Україні у 2014 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

281