Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пропонує оподатковувати доходи від розміщених коштів сумою понад 50 тисяч грн на депозитних рахунках. Про це, як передає кореспондент Forum'у, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів України.

Він повідомив, що Міністерством фінансів напрацьовано низку податкових ініціатив, одна з яких стосується оподаткування доходів, отриманих від розміщення коштів на депозитних рахунках.

«Я категоричний противник того, щоб оподатковувати доходи від усіх вкладів. Тому, думаю, що у нас має бути законопроект, який оподатковує доходи тільки багатих», - резюмував він.

На його думку, доходи за депозитами на суму до 50 тис. грн не повинні оподатковуватися.

«Що стосується українців, які мають незначні заощадження, але за рахунок яких вони живуть. Наскільки мені відомо, 90% українців мають депозити до 50 тис. грн. Доходи за такими депозитами не повинні оподатковуватися. А 10% найбагатших повинні ділитися з країною і суспільством. Це правильний підхід, так відбувається у всьому світі», - сказав він.

Таким чином, за його словами, з одного боку, це дозволить вирішити питання того, щоб люди несли кошти на депозити, а з іншого - «це зараз питання соціальної справедливості та допомоги своїй країні».

Він також зазначив, що відповідно до його декларації він отримав 64 тис. грн доходів від розміщених коштів на депозитних рахунках, проте не сплатив жодної гривні податку в бюджет.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

496