Влада зобов'язана гарантувати безпеку фінансових установ країни. Про це заявив Сергій Арбузов.

«Сьогодні вночі у Києві стався кричущий факт - у самому центрі столиці було скоєно напад на відділення регіональної дирекції «Українського Бізнес Банку». На жаль, події, які ми звикли бачити лише в художніх фільмах, стають реальністю в Україні», - зазначив він.

«Близько двох десятків озброєних людей у масках увірвалися в будинок, намагаючись зламати сховище зі значною сумою грошей. Зазначу, що за повідомленнями багатьох банкірів, - це не перший злочин такого роду, коли, представляючись «Самообороною Майдану», організовані групи грабують фінансові установи. Однак інформація про це через певні причини далеко не завжди потрапляє у ЗМІ. Особлива небезпека полягає в тому, що через бандитські дії під загрозою опинилася вся пенсійна система України. Адже захоплений банк уповноважений на видачу пенсій громадянам. А де гарантія, що хвиля подібних нападів не накриє всю Україну?» - підкреслив Арбузов.

За його словами, всі вітчизняні банкіри, економісти таексперти вкрай обурені нездатністю (чи небажанням?) влади захистити фінансову систему України від прямого грабежу. «Вони ставлять просте запитання: невже нові керівники країни не можуть впоратися не тільки з падінням курсу національної валюти, але навіть не можуть гарантувати банкам банальну безпеку і зупинити злочини, що здійснюється під егідою «Самооборони Майдану»? Невже Україна повертається в «лихі 90-ті» роки?», - заявив він.

«Спробу захоплення банку в нинішній ситуації можна прирівняти до захоплення стратегічного об'єкта: парламенту, Кабінету Міністрів, казначейства. Банки сьогодні - це останній оплот стабільності в нашій країні. Від їхньої роботи багато в чому залежить своєчасна виплата пенсій, допомог, зарплат. І саме на це замахнулися сьогодні провокатори. Влада зобов'язана жорстко реагувати на такі злочини і гарантувати безпеку фінансових установ країни. Необхідно вжити термінових заходів, щоб не допустити повторення подібних фактів, як у столиці, так і на території всієї України. Потрібно суворо карати винних - навіть якщо до злочинів мають стосунок політичні соратники. Закон в Україні - передусім!», - підсумував Арбузов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1000