Верховна Рада України внесла зміни до виборчого законодавства з виборів Президента України, передає кореспондент Forum'у.

За відповідний проект закону №3224-д «Про внесення змін до Закону України «Про вибори Президента України» (щодо техніко-юридичного вдосконалення виборчого процесу) у другому читанні з поправками проголосували 226 народних депутатів.

Так, врахована поправка про те, щоб доповнити частину першу статті 84 таким реченням: «ЦВК зобов'язана встановити результати виборів президента України, незалежно від кількості виборчих дільниць/виборчих округів, на яких голосування не відбулося».

Крім того, була підтримана поправка «У разі, якщо голосування в межах відповідних територіальних виборчих округів не відбулося, результати голосування у день виборів Президента України встановлюються за встановленими підсумками голосування в інших територіальних округах».

Крім того, депутати вирішили доповнити ст. 83 частиною: «Окружна виборча комісія зобов'язана встановити підсумки голосування в межах територіального виборчого округу незалежно від кількості виборчих дільниць відповідного округу, на яких голосування не було організовано та проведено в день голосування відповідно до статей 76 або 77 цього закону».

У разі якщо голосування на всіх дільницях виборчого округу в день голосування не було організовано і проведено відповідно до статей 76 і 77 цього закону, окружна виборча комісія встановлює, що голосування в межах відповідного виборчого округу не відбулося.

Як раніше повідомляв ForUm, 28 лютого Верховна Рада в першому читанні схвалила цей проект закону.


Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

963