Україна готова докласти максимум зусиль і виконати вимоги Міжнародного валютного фонду з метою отримання кредитів, необхідних для реконструкції газотранспортної системи України, і подальшої співпраці. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан у ході телефонної розмови із єврокомісаром з енергетичних питань Гюнтером Оттінгером, повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Продан запевнив, що на сьогодні робота паливно-енергетичного комплексу України, включаючи об'єкти підвищеної небезпеки (атомні електростанції, ТЕС, ГТС), проходить у штатному режимі.

Оттінгер у ході розмови підтвердив підтримку ініціативи України з питань диверсифікації постачання природного газу з країн Європи.

Продан зазначив, що Україна готова докласти максимум зусиль і виконати вимоги Міжнародного валютного фонду з метою отримання кредитів, необхідних для реконструкції газотранспортної системи України, і подальшої співпраці. Міністр зазначив, що Уряд України має намір терміново відновити переговори між Україною та Європейським інвестиційним банком про фінансування проекту «Модернізація і реконструкція магістрального газопроводу «Уренгой - Помари - Ужгород».

Єврокомісар підтвердив готовність надати підтримку діяльності уряду щодо реформування енергетичного сектора та інтеграції енергетики України в енергетичні ринки ЄС.

Міністр також із задоволенням прийняв пропозицію про участь у слуханні на тему реформ Енергетичного Співтовариства, які відбудуться в Європарламенті.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна виконає всі умови Міжнародного валютного фонду для отримання кредиту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

977