Європейський Союз має намір ініціювати запровадження санкцій проти Росії у разі відмови від врегулювання ситуації в Криму до 6 березня.

«Якщо до четверга Європа не зробить рішучих кроків щодо створення міжнародної групи за участю Росії, на саміті ЄС може бути прийнято рішення про запровадження санкцій проти Росії», - йдеться в повідомленні з посиланням на слова міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра.

Він підтвердив, що наразі прогресу в наближенні до позитивного вирішення питання немає.

За словами Штайнмаєра, міністр закордонних справ Росії Лавров запевнив його, що посягання на територіальну цілісність України з боку Росії не відбудеться, однак на думку Штайнмаєра, це має бути просигналізовано й задокументовано відповідними діями з боку Росії.

Глава німецького МЗС позитивно оцінив рішення керівництва Росії про відкликання російських військових з кордону з Україною, однак, додав німецький міністр, поки підтверджень про виконання цього рішення немає.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, і військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

Рада ЄС з питань закордонних справ у своїх висновках вимагала від Росії вивести свої війська з території України і розпочати негайні переговори з Києвом.

Верховний головнокомандувач Збройних сил Російської Федерації, президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації.

За матеріалами: Deutsche Welle

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1021