Наразі військові кораблі Військово-Морських Сил України «Тернопіль» і «Славутич», що знаходяться в Севастопольській бухті, блоковані бойовими кораблями і суднами Чорноморського флоту ВМФ Росії, на кожному з яких знаходяться підрозділи морської піхоти, кількістю до одного взводу, озброєні автоматичною зброєю та у відповідній екіпіровці.

Про це йдеться у зверненні командування Севастопольської бригади екіпажів надводних кораблів, текст якого має у розпорядженні ForU'm.

Моряки підкреслили, що жоден із підрозділів Збройних Сил України, дислокованих у Криму, залишившись вірними почуттю обов'язку і Військовій Присязі на вірність українському народові, не здав ані п'яді території військових частин і довірену їм зброю, тим більше в такій кількості.

«Ми, офіцери, мічмани, старшини та матроси Військово-Морських Сил Збройних Сил України відкрито заявляємо, що будемо чесно і до кінця виконувати свій військовий обов'язок, захищаючи свою країну і народ України, як робимо це всі роки незалежності, не за посади і зарплати, а тому що це наша земля і для нас дороге життя кожної людини, що живе на цій землі, до якої б національності вона не належала», - йдеться у зверненні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

843