Політичне протистояння в країні, що затягнулося на 3 місяці, завдає колосальну шкоду і загрозу українській економіці.

Про це заявив генеральний директор інвестиційно-банківської компанії «EuropeanCapitalManagement» Вадим Браїловський.

«Протести, що зростають, захоплення обласних адміністрацій у деяких областях, спроби державного перевороту загрожують Україні адміністративною кризою», - переконаний експерт.

Крім адміністративної, за словами економіста, ескалація конфлікту веде країну до валютної кризи, зокрема, ослаблення гривні.

Стабілізувати курс національної валюти, на його думку, може лише політичний компроміс.

«З кінця січня 2014 року курс гривні зростає неконтрольовано - це симптом валютної паніки. Це відбувається з кількох причин, але в основі одна - тривала політична криза, нездатність і небажання опозиції і влади знаходити компроміс. У результаті, ніхто вже не може передбачити, скільки коштуватиме долар завтра, через тиждень або через місяць, поки протистояння не припиниться», - говорить Браїловський.

Економіст констатує, що зараз сторони повинні якомога швидше сісти за стіл переговорів і визначитися не з прозахідним, а з українським прем'єром-міністром України, сформувати новий уряд.

«Цього вимагають міжнародні партнери України як США, Європа, так і Росія, Китай. Після цього прописати конкретні антикризові плани щодо виходу з політичної та економічної кризи в країні і тоді курс гривні повернеться на рівень», - констатував він.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

129