Журналістка Тетяна Чорновіл була побита з хуліганських спонукань. Про це на брифінгу в Києві заявив заступник генерального прокурора України Роман Андрєєв.

«Слідство закінчено. Були ретельно відпрацьовані всі версії, і підтвердження знайшла версія «скоєння злочину з хуліганських спонукань», - сказав він, зауваживши, що на підтвердження цієї версії вказують свідчення свідків, потерпілої, підозрюваних, відеозапису та експертизи.

Андрєєв нагадав, що серед інших версій також були скоєння злочину на замовлення, скоєння злочину у зв'язку з професійною діяльністю, повідомляє «УНІАН».

За словами Андрєєва, наразі у скоєнні злочину підозрюються Сергій Котенко, Роман Залюбовський, Андрій Зінченко, Олександр Храмцов, Андрій Насіковський, а також ще двоє невстановлених осіб.

Крім того, Андрєєв зазначив, що Зінченко був оголошений у розшук і сьогодні надійшла інформація від правоохоронців з РФ, що він затриманий у Москві. Зараз Генеральна прокуратура України почала процедуру його екстрадиції з Росії, підкреслив він.

Нагадаємо, 25 грудня 2013 року на автодорозі в районі Борисполя Чорновіл побили невідомі.

Правоохоронцями проводиться досудове розслідування за двома статтями Кримінального кодексу України: ст.296 «Хуліганство» і 121 «Нанесення тяжких тілесних ушкоджень».

У рамках розслідування заарештовано п'ятьох підозрюваних у скоєнні злочину.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235