Фінансово-бюджетна вертикаль в Україні непогано відпрацьована і не впаде при перших же загрозах. Про це економічний експерт Борис Кушнірук заявив в ексклюзивному коментарі кореспондентові Forum'у. За словами економіста, владі часто доводиться проводити бюджетні та інші операції і за відсутності затвердженого держбюджету, і за інших обмежень. «Але цей запас міцності не абсолютний. Одна справа - більш-менш звичні труднощі і завдання, і зовсім інша, коли доводиться працювати в екстремальних умовах, коли в будь-який момент можуть порушитися ті чи інші канали комунікації, управління», - зазначив він.

Експерт додав, що навіть на фоні захоплення регіональних органів влади їм, як і владі на місцях, вдається виконувати свої соціальні функції. «Але якщо напади будуть посилюватися, якщо вони поширяться на рівень районів та окремих населених пунктів (а це вже відбувається), то ситуація помітно ускладниться. Почнуться перебої з проходженням коштів до кінцевого одержувача. Це не те, до чого треба прагнути», - сказав експерт.

На його думку, за діями протестувальників стоять реальні настрої народу, його невдоволення недоліками державної політики. «Але це привід для конструктивного діалогу, а не для бійок і захоплень. Так, влада повинна приділити належну увагу здоровим вимогам мітингувальників, але і вони повинні приєднатися до вирішення питань мирним шляхом. Можливостей для цього залишається достатньо, особливо якщо не провокувати владу на силові рішення», - упевнений аналітик.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

90