Президент України Віктор Янукович запевнив Генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Муна в продовженні переговорів з опозицією для знаходження оптимальних шляхів виходу з політичної кризи, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави

Про це йшлося в телефонній розмові Януковича і Пан Гі Муна.

Також сторони обговорили внутрішньополітичну ситуацію в Україні.

У свою чергу Генеральний секретар ООН підкреслив важливість мирного врегулювання ситуації. Він закликав всі сторони проявляти максимальну стриманість і знайти шляхи вирішення кризи через діалог.

У зв'язку з цим Пан Гі Мун висловив готовність направити в Україну спеціального представника ООН для участі в такому діалозі.

Як повідомляв ForUm, на вул. Грушевського у центрі Києва з 19 січня тривають сутички між мітингувальниками і співробітниками правоохоронних органів. Сотні людей, у тому числі 311 міліціонерів, поранені, дві людини загинули.

Міліція з метою перевірки на причетність до скоєння кримінальних злочинів у центрі Києва, зокрема масових заворушень, затримала 116 осіб.

Міністерство закордонних справ спростовує інформацію про інформування зарубіжних посольств у Києві щодо наміру влади ввести надзвичайний стан .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

798