Тимчасовий президент Єгипту Адлі Мансур 27 січня своїм указом присвоїв чергове військове звання міністру оборони країни.

Як повідомляє Associated Press з посиланням на місцеве телебачення, Абдель-Фаттах аль-Сісі став єдиним в країні фельдмаршалом.

Таким чином, він досяг піку військової кар'єри: фельдмаршал є вищим військовим званням у Єгипті.

Останнім за часом єгипетським фельдмаршалом був керівник Вищої ради збройних сил Мохаммед Хусейн Тантаві, який очолював Єгипет після повалення президента Хосні Мубарака. У відставку Тантаві пішов у серпні 2012 року, пише «Lenta.ru».

Армія під командуванням Аль-Сісі підтримала повалення президента Мохаммеда Мурсі у липні 2013 року. Зараз формально Єгиптом керує тимчасовий президент Адлі Мансур, однак управління, як вважається, знаходиться під контролем вищого генералітету на чолі з Аль-Сісі.

Очікується, що у квітні поточного року в Єгипті пройдуть президентські вибори. На думку більшості місцевих і зарубіжних аналітиків, кандидат від збройних сил матиме гарні шанси на перемогу. Аль-Сісі раніше не виключав, що візьме участь у президентських гонках.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

120