Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова розповіла, чому міліція займається випадками звернення до медустанови постраждалих з травмами, отриманими під час акцій протесту, повідомляє кореспондент Forum'у.

Як вона повідомила на брифінгу, існує спільний указ МОЗ та МВС від 1993 року щодо порядку обліку випадків звернення до медустанови громадян з тілесними ушкодженнями кримінального характеру. Згідно з документом, від медиків потрібно повідомляти про випадки звернень постраждалих з вогнепальними, ножовими та іншими пораненнями, якщо є обставини вважати, що вони отримані внаслідок правопорушень.
 
Богатирьова при цьому акцентувала, що МОЗ відповідає тільки за те, як надається медична допомога, додавши, що укази повинні виконуватися. «Ми не причетні до того, хто забирає людей з лікарень, але те, що відкрито кримінальні провадження за фактами, коли хворі доставлені з пораненнями, це правильно, потрібно розслідувати такі випадки і доводити результати розслідування до відома громадськості», - сказала вона.

Нагадаємо, в МВС України підтвердили факт загибелі 21 січня в Києві двох людей від вогнепальних поранень.

Протистояння між протестувальниками та правоохоронцями на вулиці Грушевського у Києві триває з 19 січня.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

315