У Хмельницькому мітингувальники захопили будівлю Хмельницької облдержадміністрації, в якій також знаходиться приміщення обласної ради.

Захоплення відбулося під час завершення сесії облради.

Зокрема, під час позачергової сесії на голосування було поставлено проект звернення більшості облради щодо політичної ситуації, в якому відсутній пункт про проведення дострокових виборів Президента України, повідомляє «УНІАН».

Близько 40-50 правоохоронців на першому поверсі стримували активістів до того моменту, коли більшість депутатів облради пішли на поступки опозиції і одноголосно підтримали звернення, в якому був пункт про дострокові вибори Президента. Але активісти вимагали відставки губернатора Василя Ядухи і почали штурмувати кордон правоохоронців на шляху до кабінету губернатора. Почалися сутички, під час яких були пошкоджені меблі, картини тощо. Зіткнення тривали близько 30 хвилин, після чого комендант місцевого Євромайдану Юрій Смаль пішов на переговори з керівництвом області.

Зокрема, зараз мітингувальники зайняли перший і другий поверхи будівлі.

Активістам пообіцяли, що губернатор напише заяву про звільнення, але поки його кабінет закритий. Біля кабінету губернатора зібралося близько 30-40 активістів, а також журналісти і правоохоронці.

Нагадаємо, сьогодні у Хмельницькому близько двох тисяч осіб пікетували будівлю Хмельницької облдержадміністрації та обласної ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

321