Заклики не користуватися послугами київських медичних працівників і їхати на лікування в інші міста України образливі для столичного медичного співтовариства.

Таке переконання висловив заступник голови Київської міської державної адміністрації Віктор Корж, повідомляє прес-служба КМДА.

«Медики столиці працюють самовіддано, незважаючи на небезпечні обставини, надаючи на високому професійному рівні допомогу всім, хто її потребує, незалежно від місця проживання або реєстрації пацієнта, його політичних поглядів, релігійних уподобань тощо», - зазначив він.

На думку Коржа, заклики окремих політиків не користуватися послугами київських медичних працівників і їхати на лікування в інші міста України є не чим іншим, як образою для столичного медичного співтовариства і приниженням професійної честі київських лікарів.

Подібні заяви, вважає заступник голови КМДА, безпосередньо загрожують здоров'ю людей, оскільки нехтування своєчасним зверненням до лікарів може призвести до тяжких ускладнень, прогресування хвороб і виникнення небезпечних патологій.

Корж підкреслив, що пацієнти установ охорони здоров'я Києва забезпечені лікарськими засобами та медичною допомогою і за необхідності отримують консультації висококваліфікованих фахівців, у тому числі представників системи Національної академії медичних наук України.

Як повідомляв ForUm, у лікарнях Києва знаходиться вже близько 50 учасників заворушень на вулиці Грушевського.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

130