Україна розпочне переговори щодо створення консорціуму для управління газотранспортною системою у січні 2014 року. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час підсумкової прес-конференції заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

«У нас є напрацювання як з боку Єврокомісії, так і з боку наших російських партнерів. Ми приступимо до цих переговорів у січні. Що стосується тих домовленостей, які були раніше досягнуті з інвесторами і європейськими банками щодо інвестування в нашу ГТС, то ми не зупиняємося на цьому. У першому кварталі, я сподіваюся, ми перейдемо до імплементації цих домовленостей», - сказав Ставицький.

Також він зазначив, що робота стосовно оцінки української ГТС вже завершена. «З міркувань конфіденційності я не можу назвати суму. У перших числах компанія, що проводить оцінку, здасть документацію і тоді сума буде оприлюднена», - пообіцяв він.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що в України відкрилися нові можливості в переговорах щодо створення газотранспортного консорціуму.

Глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що поки що не планує обговорювати з українськими колегами тему створення тристороннього газотранспортного консорціуму.

Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв вважає, що Україну не цікавить модернізація її газотранспортної системи за участю Росії.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228