Для реалізації різних проектів у 2014 році Україна залучить китайські і російські інвестиції. Про це в інтерв'ю представникам українських ЗМІ заявив Президент України Віктор Янукович.

«Нас з Росією очікує будівництво двох блоків на Хмельницькій АЕС, будівництво заводу з виробництва ядерного палива у Кіровоградській області. У нас дуже багато спільних проектів у суднобудуванні, літакобудуванні, в енергетичному і транспортному машинобудуванні», - заявив Янукович.

«Наш наступний стратегічний партнер - Китай. Ми вже маємо товарообіг у 10 мільярдів. Наша мета - в найближчі роки збільшити цей товарообіг в рази. Тому ми погодилися стати стратегічним партнером Китаю в будівництві проекту «Великий шовковий шлях», який передбачає будівництво величезної інфраструктури навколо транспортного коридору.

З Китаєм вже підписано договори про будівництво великого порту в Криму, будівництво такого цікавого проекту як «Повітряний експрес» - це проект, який з'єднає Бориспіль з Києвом, це буде швидкісна залізниця», - додав Віктор Янукович.

Також наступного року іноземні інвестори готові вкласти гроші в будівництво доріг, заводи з газифікації вугілля, теплоелектростанції в Одеській області, а також доступного житла для подальшої здачі в оренду.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

131