Зниження ціни на російський газ дозволить підвищити конкурентоспроможність української економіки та її інвестиційну привабливість. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов за підсумками торгового діалогу з Євразійською економічною комісією - наднаціональним органом Митного союзу.

«Зниження ціни на газ - це дуже важливе рішення для нас. Це насамперед підвищення конкурентоспроможності нашої хімічної продукції, де газова складова дуже велика. Найголовніше - це збільшить інвестиційний попит. За третій квартал він впав на 7%. Після того, як газ буде продаватися за іншою ціною, у наших підприємств виникне більше прибутку, який вони будуть направляти на подальшу модернізацію своїх підприємств», - сказав Прасолов.

За його словами, це дозволить економіці України вийти на траєкторію зростання.

У свою чергу, міністр торгівлі ЄЕК Андрій Слєпнєв зазначив, що домовленості РФ і України дозволять створити додаткові робочі місця, повідомляє «УНІАН».

«Ми розраховуємо, що якщо всі ці плани, які досягнуті за міжгалузевої кооперації, щодо зниження технічних бар'єрів, енергетиці, будуть реалізовані протягом 2014-2015 років, і на території МС, і на території України будуть створені завдяки зростанню взаємних поставок близько 300-400 тис. робочих місць»,- сказав Слєпнєв.

Як повідомляв ForUm, російський газовий монополіст ВАТ «Газпром» і Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» підписали доповнення до чинного контракту, що дає змогу «Газпрому» постачати газ в Україну за ціною 268,5 дол/тис. куб. м.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2697