Рада Європейського союзу завтра, 19 грудня 2013 р., на засіданні розгляне ситуацію в Україні. Про це заявив сьогодні журналістам позафракційний народний депутат Петро Порошенко.

«Завтра відбудеться засідання ради Європейського союзу на рівні голів урядів, де буде абсолютно чіткий месидж по відношенню до України. Він буде складатися як з питань щодо можливості підписання Угоди про асоціацію, так і про неможливість застосування сили до мирних акцій громадян, про звільнення людей, які були затримані під час цих мирних акцій та про притягнення до відповідальності тих, хто віддавав наказ на застосування сили щодо мирних людей на Майдані Незалежності. І я думаю, що нам вдасться цього домогтися, щоб було дуже позитивне повідомлення для українців, які склали тест на європейськість... І тут ми повинні побачити прогрес щодо надання Україні права безвізового в'їзду в ЄС», - сказав Порошенко.

Він зазначив, що в останньому питанні на сьогоднішній день існують різні варіанти, починаючи від пілотного проекту тривалістю на півроку - до того, як будуть приведені у відповідність необхідні документи.

«І другий варіант - можливий тимчасовий варіант скасування будь-якої плати за візи, які видаватимуться національними посольствами країн Європейського союзу», - заявив Порошенко.

Нагадаємо, що 29 листопада в ході саміту «Східного партнерства» Україна не підписала УА з ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

150