Країни Європейського Союзу наступного року не знизять обсяг інвестицій в Україну в зв'язку з непідписанням Угоди про асоціацію. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, у ході круглого столу заявив директор Департаменту Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Євген Олейніков.

«Вони вкладали ці кошти не лише у ті часи, коли не було ніякої Угоди про асоціацію, а навіть вона ще не обговорювалося, починаючи з 1994 року. Вони вкладали кошти тоді, коли правове поле України все ж було гірше за сьогоднішнє», - заявив він.

Тому, за словами Олейнікова, виходити з того, що країни ЄС знизять обсяг або заберуть інвестиції тільки з тієї причини, що Україна не підписала Угоду про асоціацію не варто.

«Повірте, Європа не інвестує в Україну, щоб повернутися з цими товарами знову-таки на європейський ринок. Швидше інвестори висловлюють стурбованість тим, що у нас можуть знизитися можливості доступу на ринок Російської Федерації, так як вони користувалися певними перевагами, які надає ЗВТ СНД. Але питання з РФ дуже болюче, серйозне і його не обговорюють протягом 2 хвилин», - підкреслив він.

Нагадаємо, на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі Україна і ЄС не підписали Угоду про асоціацію.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

88