Укрзалізниця збільшила список потягів, на які можна придбати електронні квитки, які дозволяють здійснити посадку прямо в потяг, оминаючи залізничні каси. Дана послуга почала діяти ще на 13 маршрутах, а загальна кількість потягів, на які можна оформити посадочні документи через Інтернет, вже досягла 80. Про це повідомляє прес-центр відомства.

З 11 грудня електронні квитки тепер доступні на такі пари потягів: Маріуполь - Донецьк - Львів, Луганськ - Одеса, Харків - Суми, Суми - Київ, Київ - Хмельницький, Суми - Київ, Кременчук - Полтава - Київ, Харків - Станція їм. Т. Шевченка (Черкаська область), Харків - Луганськ, Севастополь - Київ, Сімферополь - Київ, Запоріжжя - Київ і Запоріжжя - Львів.

Придбати електронні квитки пасажири можуть виключно через сайт УЗ. Такі квитки можуть роздрукувати самі пасажири: немає необхідності звертатися в залізничну касу.

Оформлення електронних квитків припиняється за годину до відправлення потяга з початкової станції маршруту.

Однак квитки, придбані через Інтернет до 11 грудня 2013 року на зазначені вище поїзди, треба обміняти в залізничній касі на проїзні документи встановленого зразка, нагадують в Укрзалізниці.

Пасажири можуть ознайомитися з текстовою інструкцією з придбання електронних квитків через сайт Укрзалізниці. Відеоінструкція також доступна на YouTube-каналі відомства.

«Всі електронні квитки мають статус розрахункового документу (фіскального чеку). Наприклад, такий документ можна використовувати для звіту про відрядження», - підкреслюють в УЗ.

Також у відомстві зазначили, що електронні квитки практично неможливо втратити: їх можна роздрукувати самостійно, необмежену кількість разів з листа, який приходить на електронну пошту клієнта.

Нагадаємо, раніше електронні квитки були впроваджені на швидкісні електропотяги атегорії Інтерсіті+, які курсують з Києва в напрямку Львова, Харкова, Донецька, Дніпропетровська, Запоріжжя і назад, а також з Донецька та Харкова до Сімферополя і назад. Крім цього, електронні квитки діють на деякі нічні потяги. З переліком поїздів можна ознайомитися тут.

З моменту впровадження послуги на початку цього року реалізовано майже 269,5 тис. електронних квитків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144