З наступного року соя і ячмінь українського виробництва вийдуть на китайський ринок. Відповідні фітосанітарні протоколи сьогодні підписав міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк з представниками Генеральної адміністрації нагляду за якістю, інспекції та карантину Китайської Народної Республіки.

«Експортний потенціал України постійно зростає. Тому уряд продовжує системну роботу щодо розширення географії експорту вітчизняної сільгосппродукції. Адже про це постійно говорить Президент і це є невід'ємною частиною Стратегії розвитку агросектора до 2020 року. І ринок Китаю дуже привабливий для України з точки зору розширення поставок зернових та олійних», - зазначив Присяжнюк.

Так, сьогодні в Китаї були підписані протоколи фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту вітчизняних сої та ячменю на китайський ринок. За словами Присяжнюка, який знаходиться в Китаї в складі офіційної делегації України, підписання цього документа стало ще одним кроком для розширення товарообігу між двома країнами.

«Завдяки підписанню протоколів збільшиться частка вітчизняної сільгосппродукції в загальному товарообігу КНР. Крім того, ці документи сприятимуть реалізації китайсько-українських інвестиційних проектів в аграрному секторі України. Також хочу зазначити, що наступного року продовжиться підготовка протоколів фітосанітарних та інспекційних вимог до експорту ріпаку і пшениці з України в Китай», - додав міністр.

Присяжнюк зазначив, що візит Президента Віктора Януковича став логічним завершенням успішних переговорів Мінагрополітики з КНР з приводу експорту продукції аграрного сектора економіки України в Китай.

За словами Президента України Віктора Януковича, АПК став однією з основних галузей, якій було приділено велику увагу в ході переговорів. Всього можна очікувати 8 мільярдів доларів інвестицій в економіку держави, в тому числі і аграрний сектор. І зараз сторони переходять до практичної реалізації спільних проектів.

«Ми обговорили питання активізації стратегічного партнерства і перехід до практичної реалізації низки спільних проектів у різних галузях економіки», - підкреслив Глава держави.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178