Українсько-китайські документи, підписані в Пекіні за підсумками переговорів під головуванням Президента України Віктора Януковича та голови КНР Сі Цзіньпіна, розширюють спектр економічного співробітництва між двома країнами, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

Як повідомив Янукович під час спілкування з представниками ЗМІ, в ході переговорів сторони обговорили питання практичної реалізації економічного співробітництва.

«Ми обговорили питання активізації стратегічного партнерства і перехід до практичної реалізації низки спільних проектів у різних галузях економіки», - сказав Президент.

За його словами, основну увагу було приділено літакобудуванню, суднобудуванню, АПК, питанням енергетики, в тому числі відновлюваній, будівництву цілої низки інфраструктурних проектів.

Як повідомив Президент, за попередніми підрахунками близько 8 млрд доларів інвестицій залучаються в економіку нашої країни.

У той же час, додав він, документи, які ще опрацьовуються і будуть підписуватися, сприятимуть збільшенню обсягів інвестицій в Україну.

Янукович відмітив важливу роль Міжурядової українсько-китайської комісії у питаннях постійного контролю над виконанням доручень глав держав.

Також Президент підкреслив важливість оновлення і розширення програми українсько-китайського стратегічного партнерства, розширення договірно-правової бази.

Президент повідомив, що запросив главу КНР в Україну. «Безумовно, ми будемо готувати цей візит і під цей візит ми будемо готувати спеціальну програму і загальний звіт Міжурядової комісії, яка стежитиме за реалізацією цих проектів», - сказав Янукович.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 5 грудня, у Пекіні було підписано низку українсько-китайських документів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3070