На тлі нестабільної громадської і політичної ситуації в Україні приводів для негативних економічних наслідків немає. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-конференції заявив експерт Українського інституту публічної політики Ігор Шевляков.

За його словами, зараз в Україні немає підстав для очікування якихось негативних економічних наслідків масових акцій протесту. «По-перше, в західних регіонах, де протести є найбільш масовими, підприємці спеціалізуються на сфері послуг, тому там є людські резерви для підтримки бізнесу. У Києві те ж саме. Економічно активна частина населення керується приблизно наступним планом дій: ті, хто підтримують євромайдан, вдень працюють, а ввечері йдуть на Майдан на якийсь час», - вважає Шевляков.

«Що стосується фінансової системи, то населення вже зробило певні висновки з тих ситуацій фінансової паніки, які вже були в історії України, і поки що народ банки не штурмує і депозити не забирає, що дуже добре. І треба докласти всіх зусиль, щоб цього не допустити», - додав експерт.

Також, за словами Шевлякова, валютний ринок зараз також стабільний, а представники столичної роздрібної торгівлі можуть навіть отримати якусь користь від тривалих масових заходів у місті.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162