На сьогодні продукція вітчизняних товарів представлена дуже широко в роздрібній мережі і продовжує користуватися великим попитом серед українських споживачів, зазначив директор департаменту розвитку торгівлі Мінекономрозвитку Ігор Гарбарук, відповідаючи на запитання журналіста телеканалу БТБ.

«Коли ми віддаємо перевагу саме національному товару, то ми, звичайно, інвестуємо кошти в економіку своєї країни. Інвестиції у власну економіку необхідні, тому і уряд, і товаровиробники дуже багато зробили корисного в цій справі», - зазначив Ігор Гарбарук.

За словами експерта, обласні державні адміністрації та районні держадміністрації в регіонах також відіграють значну роль у формуванні конкурентоспроможності вітчизняних товарів. Зокрема, було проведено велику кількість виставкових та ярмаркових заходів, які продемонстрували дійсно високі показники.

«Це дає можливість вітчизняним виробникам (а особливо тим невеликим виробникам, які лише розвиваються) реалізовувати свою продукцію, з іншого боку - це дає можливість нашим споживачам отримувати якісну продукцію зі знижкою в 10-20%», - підкреслив директор департаменту розвитку торгівлі.

Експерт Мінекономрозвитку зазначив, що протягом 2012 року через роздрібну мережу підприємств-юридичних осіб було продано споживчих товарів вітчизняного виробництва на суму 231,2 мільярда гривень. Тобто із загального обсягу продажу товарів, реалізованих через офіційно зареєстровані торгові підприємства, 58,9% складають товари, вироблені підприємствами України. Також у 2012 році в торговельній мережі було реалізовано 86,3% продовольчих товарів українського виробництва. Яйця і яйцепродукти у 2012 році становили 98,5% та 98,2%, а в першому півріччі 2013 року - 98,1%. М’ясокопчена, солона продукція та вітчизняні ковбасні вироби - 96%, молоко і молочна продукція - 92%. Ігор Гарбарук резюмував, що такі високі показники свідчать, що український споживач власною гривнею голосує за національного виробника.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

242