Парламентська опозиція перешкоджає прийняттю євроінтеграційних законів. Про це, як передає кореспондент Forum'у, виступаючи з трибуни Верховної Ради, заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«На своєму шляху ми натрапили на серйозні перешкоди, які загрожують зупинити рух 46-мільйонної держави в європейську сім'ю. Все суспільство знає, з чим пов'язані ці проблеми. У зв'язку з цим у мене є питання до представників опозиційної частини залу: що відбувається у ваших рядах? Ми з вами чітко домовлялися, що головним пріоритетом роботи ВР є євроінтеграційна складова. Але, незважаючи на домовленість, ви постійно перешкоджали виконанню узгодженої з ЄС «дорожньої карти», - заявив він.

Голова фракції ПР нагадав, що без участі опозиції більшість прийняла Кримінально-процесуальний кодекс, закон про адвокатуру, закон про створення національного превентивного механізму протидії тортурам, внесла зміни до Конституції щодо посилення незалежності суддів і посилення ролі Рахункової палати, а також завершила перший етап модернізації законодавства для спрощення візового режиму з ЄС і прийняла комплекс законів щодо захисту інтелектуальної власності.

«Фактично всі законопроекти, які стосуються адаптації правової системи України до європейських критеріїв, ми голосували без вас. І сьогодні ВР залишилося прийняти три закони: про прокуратуру, про вибори до ВРУ і про лікування засуджених за кордоном. І тут ми вперлися в глуху стіну», - обурився Єфремов.

Він повідомив, що у законопроект про прокуратуру представники опозиційних фракцій вже подали близько 1 тис. поправок. «Цим заблокувавши можливість його прийняття не тільки сьогодні, але і найближчим часом», - сказав депутат.

Крім того, Єфремов вважає, що створенням законопроекту про лікування засуджених за кордоном у рамках робочої групи опозиція серйозно не займалася і тому сьогодні навіть немає напрацьованого документа, який можна було б прийняти за основу. «Я дуже сумніваюся, що серед вас, шановні представники опозиції, немає підготовлених юристів. І у нас міцніє підозра, що ви просто розігруєте виставу для виборців, бачите себе кандидатами на президентських виборах і питання Тимошенко ви навіть не збираєтеся вирішувати, і просто морочите голову європейським представникам», - сказав він.

Єфремов також сказав, що фракція ПР готова віддати свої голоси за закон про прокуратуру і за зміни у виборче законодавство. «Що стосується закону про лікування засуджених за кордоном, то ми готові розглядати і його в тому варіанті, який підготує створена Верховною Радою, нами і вами, робоча група. І якщо ви включаєтеся в цю роботу - шлях у Європу для нашої держави відкритий. Якщо ні, з'ясуйте між собою і скажіть всій країні, в яку гру ви граєте», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Верховної Ради Володимир Рибак закрив позачергове засідання парламенту без розгляду питань порядку денного.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170