Громадянин України Руслан Якушев, один із 30 заарештованих активістів Greenpeace з судна Artic Sunrise, переведений до слідчого ізолятора №4 управління Федеральної служби виконання покарань по Санкт-Петербургу і Ленінградській області Росії.

Про це повідомляє «УНІАН» з посиланням на в.о. генерального консула України в Санкт-Петербурзі Олега Євдокимова.

«Громадянин України Руслан Якушев знаходиться в четвертому СІЗО в Санкт-Петербурзі», - сказав Євдокимов.

За його словами, поки невідомо, на коли планується засідання суду для розгляду висунутого українцеві звинувачення в хуліганстві. Усе залежить від того, коли слідство буде готове передати справу в суд, додав він.

«Щодо проведення засідання суду часових рамок поки немає, оскільки це рішення приймає слідство, коли воно буде готове передавати справи до суду. Єдине, що потрібно враховувати, затримані активісти знаходяться під вартою до 24 листопада. Я думаю, до цього часу має бути засідання суду, якщо слідство визнає необхідним продовжити термін утримання під вартою», - зазначив він.

У той же час Євдокимов повідомив, що офіційного повідомлення про скасування звинувачення у піратстві громадянина України Руслана Якушева поки не було.

«Хоча на сайтах ця інформація висить про перекваліфікацію (звинувачення зі статті «піратство» в статтю «хуліганство»), але офіційного повідомлення, що звинувачення у «піратстві» скасовано, не приходило», - підкреслив він.

Нагадаємо, активісти міжнародної організації Greenpeace спробували 18 вересня піднятися на нафтову платформу «Прирозломна» в Печорському морі для проведення акції проти нафтовидобутку в Арктиці. У результаті активісти, серед яких і один громадянин України, були затримані, їм висунуто звинувачення у піратстві. Пізніше справу перекваліфікували на статтю «хуліганство».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

101