«Нафтогаз України» розрахувався з «Газпромом» за постачання природного газу в жовтні, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

«Сплатили. Скажу 20 листопада, коли точні дані всі зберемо, але сплатили», - Ставицький відповів на за питання, який обсяг «Нафтогаз» імпортував в жовтні і на яку суму.

Міністр додав, що «Нафтогаз» продовжує розраховуватися з «Газпромом» за серпневі поставки. За його словами, Київ перерахував понад 20% боргу. Міністр також уточнив, що «Газпром» поки не перевів «Нафтогаз» на авансові платежі. «Ще не перевели», - сказав він, повідомляє РІ А «Новости».

Як раніше повідомляв ForUm, 7 листопада міністр енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький заявив, що Україна виплатила 20% боргу за поставки російського газу в серпні 2013 року.

29 жовтня глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що Київ досі не сплатив 882 мільйони доларів за поставлений у серпні російський газ, і контракт дозволяє перевести поставки на систему передоплати.

Ставицький припустив, що одним із джерел погашення «Нафтогазом» боргу перед «Газпромом» стане стягнення заборгованості з підприємств комунальної теплоенергетики за поставлений природний газ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270