Після ситуативного ослаблення гривні до кінця тижня курс національної валюти стабілізується. Про це заявили опитані експерти.

Начальник відділу аналізу і досліджень «Райффайзен банку Аваль» Дмитро Сологуб зауважує, що традиційна закупівля валюти «Нафтогазом» на початку місяця призвела до несу ттєвого ослаблення курсу гривні.

У той же час, за його прогнозами, надалі ситуація на ринку повинна вирівнятися.

«Що стосується подальшого розвитку подій, то в найближчі дні попит на валюту має зменшитися (оскільки «Нафтогаз» піде з ринку), і в результаті курс стабілізується на рівнях 8,180-8,200», - сказав він.

Коментуючи динаміку золотовалютних резервів, керівник аналітичного департаменту інвестиційної групи «Арт Капітал» Ігор Путілін нагадав, що в поточному місяці Україна отримає $325 млн від ExxonMobil.

«Договір з видобутку вуглеводнів на Скіфській ділянці з компанією ExxonMobil Україна повинна була підписати наприкінці жовтня – на початку листопада. Це дозволить зберегти резерви вище позначки $20 млрд», - припускає аналітик.

На думку експерта, високі ставки на ринку єврооблігацій не дозволяють уряду залучити необхідне рефінансування. Путілін констатує, що в таких умовах Кабміну доведеться залучати кредити шляхом приватних домовленостей, як це було у випадку з Ощадбанком.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

138