Проведення позачергового пленарного засідання Верховної Ради на наступному тижні доцільно лише у тому разі, якщо буде напрацьовано спільний законопроект про лікування ув'язнених за кордоном. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Питання прийняття рішення про роботу на наступному тижні пов'язане безпосередньо з розробкою законопроекту щодо лікування ув'язнених за кордоном. Якщо цей законопроект буде розроблений сьогодні, завтра, в неділю, понеділок - я не знаю, коли робоча група видасть його як документ, у нас немає жодних проблем: три керівники фракцій поставлять свої підписи, і ми можемо починати роботу у будь-який день на наступному тижні», - сказав він.

Крім того, Єфремов не вважає за доцільне вже сьогодні призначити день проведення позачергового засідання. «Сьогодні говорять, що в такий день давайте призначимо проведення засідання, а не маючи на руках відповідного документа - це профанація, це знову створити шум, видимість роботи, а нічого не зробити», - заявив він.

Крім того, Єфремов підкреслив, що фракція ПР не проти, щоб у робочу групу для напрацювання законопроекту щодо лікування ув'язнених за кордоном увійшли не тільки члени профільного комітету, а й інші парламентарії.

Як раніше повідомляв ForUm, робоча група, яка має створити єдиний законопроект з питання відправлення Юлії Тимошенко на лікування за кордон, розпочала свою роботу.

Комітет Верховної Ради з питань правового забезпечення правоохоронної діяльності на своєму засіданні ухвалив рішення створити робочу групу, яка розробить новий законопроект щодо лікування Тимошенко за кордоном.

Вчора, 7 листопада, місія спостерігачів від Європарламенту у складі екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського і екс-президента Європарламенту Пета Кокса визначила дедлайн для прийняття пакету законів, необхідних для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

129