Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» сьогодні , згідно з чинним контрактом, повинна заплатити російському газовому монополістові «Газпром» 1,355 млрд дол. за газ, поставлений у жовтні. Про це повідомив офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов.

«За жовтень Україна повинна заплатити 1 млрд 355 млн дол. Це те, що потрібно заплатити сьогодні за жовтень», - сказав Купріянов.

При цьому він підкреслив, що за поставлений газ у вересні Україна розплатилася з «Газпромом».

«За вересень, там, у принципі, нормально. Залишаються деякі питання щодо звірки, але там нічого критичного, все нормально», - зазначив він.

У той же час, за його словами, на сьогоднішній день Україна має борг перед «Газпромом» у 792 млн дол. за газ, спожитий у серпні, повідомляє «УНІАН».

«Україні ще залишається заплатити за серпень 792 млн дол.», - сказав він, додавши, що між «Нафтогазом України » і «Газпромом» домовленостей про кінцеву дату оплати боргу за серпень немає.

«Ніяких домовленостей немає. Графіка щодо відшкодування боргу узгодженого немає», - підкреслив Купріянов.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 7 листопада, міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький заявив, що Україна виплатила 20% боргу за поставки російського газу в серпні 2013 року.

Нагадаємо, минулого тижня глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що Київ досі не сплатив 882 мільйони доларів за поставлений у серпні російський газ, і контракт дозволяє перевести поставки на систему передоплати.

Ставицький припустив, що одним із джерел погашення «Нафтогазом» боргу перед «Газпромом» стане стягнення заборгованості з підприємств комунальної теплоенергетики за поставлений природний газ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199